Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


*HÍRES LOVASOK*

 

Meredith Michaels-Beerbaum

Született: 1969.12.26., Las Angeles (USA)
Lakóhely: Tehndinghausen (Németország)
Magassága: 162 cm
Súlya: 50 kg

Olimpia 2008

A német csapatnak, azon belül pedig Meredith Michaels-Beerbaumnak mindenki kiváló eredményeket jósolt a Pekingi Olimpián. A kezdés azonban nem sikerült túl jól. A német csapat holtversenyben a hollandokkal az ötödik helyen végzett, Michales-Beerbaum pedig egyéniben a 16.

Mit érdemes tudni róla?

Édesanyja színésznő, édesapja filmrendező. Meredtih gyermekként pónikon kezdett lovagolni. Hétévesen vett részt első díjugrató versenyén, 13 éves korában pedig beválasztották a kaliforniai junior díjugrató csapatba.
Politikatudományt tanult. 
1991-ben súlyos balesetet szenvedett, mindkét csuklóját eltörte. Még ugyanebben az évben Németországba utazik, hogy Paul Schockemöhle-től tanuljon. Az egy nyárra tervezett látogatásból tartós németországi tartózkodás lesz. 
1998-ban ment hozzá az ismert német díjugratóhoz, Ludger Beerbaumhoz. Lovasközpontjuk Bréma közelében, Balve-ban található, ahol 50 ló elhelyezésére van lehetőség. A birtok több mint 32 hektáron terül el. 
Hobbija: zene, búvárkodás, vitorlázás és más vízi sportok.

 

 

Ian Millar

 

Született: 1947.01.06., Halifax (Kanada)
Lakóhely: Perth, Kanada
Magassága: 185 cm
Súlya: 76 kg

Olimpia 2008

Ez Millar kilencedik olimpiai szereplése. Bár más versenyeken kiválóan teljesített, eddig olimpián még nem sikerült remekelnie.

 

Mit érdemes tudni róla?


Ontario közelében vezeti ?Millar Brooke Farms? elnevezésű birtokát. 
Egy lánya és egy fia van: Amy és Jonathon. Felesége Lynn, akivel együtt hozták létre a farmot,  hosszas betegeskedés után 2008 márciusában hunyt el. 
Hatszoros Spruce Meadows Derby győztes. Millar tartja az észak-amerikai rekordot a Nagydíj- és derbygyőzelmek terén. 
Millar így vélekedik az örök kérdésről, miszerint a ló, vagy a lovas kiválósága szükséges-e a sikerhez: ?Hiába a legjobb autóversenyző, ha csak egy roncsot tudnak alátenni. Meg kell találni a legjobb ló-lovas párosítást.?
Millar még ennyi év tapasztalata után is izgul versenyek előtt. ?Ha eljön az a nap, hogy nem vagyok izgatott a verseny előtt, akkor eljött az a nap, amikor már nem foglalkoztat eléggé a verseny. Az idegesség ugyanis annak a jele, hogy valamit jól szeretnénk megcsinálni.

 

 

Eric Lamaze

 

Született: 1968.04.17., Montreal (Kanada)
Lakóhely: Schomberg (Ontario, Kanada)
Magassága: 165 cm
Súlya: 65 kg


Olimpia 2008

Eric Lamaze a díjugrató olimpiai bajnok. Az összevetésben Rolf-Goran Bengtssonnal mérte össze tudását. Emellett természetesen az ezüstérmes kanadai csapatnak is tagja. 
?Ez a mi hetünk volt. Ezért jöttem ide, ez volt a célom.?, nyilatkozta a győzelem után. ?Ily módon is szeretném meghálálni a segítséget mindazoknak, akik mögöttem álltak, támogattak és hittek bennem.?
Lamaze nyerte Kanada első egyéni aranyérmét lovassportok terén. Ha ehhez hozzáveszzük a csapatban szerzett ezüstöt, akkor ez volt a kanadaiak számára az elmúlt 100 év olimpiai történelmének legsikeresebb hete.

Mit érdemes még tudni róla?

Lamaze-t 1996-ban négy évre felfüggesztették kokainfogyasztás miatt, így az Atlantai Olimpián nem vehetett részt. 2000-ban ismét eltiltották két tiltott szer használata miatt, de ezt a döntést később semmissé tették. 
Istállója Schombergben áll, neve: Torrey Pines Stable.

 

 

Rodrigo Pessoa

Született: 1972.11.29., Párizs (Franciaország)
Lakóhely: Brüsszel (Belgium)
Magassága: 177 cm
Súlya: 67 kg

 

 

 

 

Olimpia 2008


Pessoa ugyanúgy készült az Olimpára, mint más versenyekre, de külön figyelmet szentelt annak, hogy lova nagyon jó kondícióban legyen, hiszen a hőség és a technikás pályák sok energiát vesznek igénybe. Nem célja, hogy minden egyes pályát hibátlanul teljesítsenek, hanem a helyezés és minősülés szempontjából fontos versenyekre koncentrál.


Rodrigo Pessoa és Rufus

Mit érdemes tudni róla? 
Pessoa szülei Rio de Janeiroban születtek, 1965-ben költöztek Franciaországba. 
Rodrigo Pessoa-t apja tanította lovagolni, aki maga is sikeres versenyző volt. Rodrigo 9 évesen vett részt első póniversenyén, 1988-ban junior Európa-bajnokságot nyert, de az európa-bajnoki címet brazil állampolgársága miatt kaphatta meg. 1992-ben a Barcelonai Olimpián már a brazil csapat tagjaként vesz részt. Egyéniben 9. helyezést ért el Special Envoy nyergében. 2000-ben Sydneyben is brazil színekben indul, itt a csapat a harmadik helyen végzett. 

Nyáron a tengerparton, míg télen a hegyekben, síeléssel szeret lazítani. Saját bevallása szerint élete legfontosabb eseménye kislánya, Cecília születése volt 2004-ben.

 

 

Isabell Werth

 


Született: 1969.07.21., Rheinberg (Németország)

Lakóhely: Rheinberg (Németország)

Magassága: 168 cm
Súlya: 64 kg


 

Olimpia 2008

Maximálisan megbízom Satchmoban, nyilatkozta a keddi Nagydíj előtt. 

Isabell Werth a német csapat tagjaként megszerzett aranyérmével az olimpikonok ranglistáján már a legendás Hans Günter Winklert is maga mögé utasította. 

Rendkívül büszkék vagyunk!, nyilatkozta a német csapat győzelme után. Satchmo mind testileg, mind szellemileg kiváló állapotban van.?


Mit érdemes még tudni róla?

Isabell Werth végzettségét tekintve jogász, dolgozott is szakmájában. 
Pillanatnyilag szülei rheinbergi birtoka mellett saját istállót vezet, melynek fő profilja a tenyésztés és az idomítás, belovaglás.

 

 

Anky van Grunsven

Született: 1968.01.02, Erp (Hollandia)
Lakóhely: Erp (Hollandia)
Magassága: 172 cm
Súlya: 56 kg

 

Olimpia 2008

Anky van Grunsven ezúttal is megvédte olimpiai bajnoki címét, így soroztaban a harmadik aranyat viheti majd haza. A Nagydíj Kűrben Salineroval 82.40 százalékot teljesítettek, így a Nagydíj Speciállal összevont eredményük 78.68 százalék volt. A győzelem tovább öregbíti Grunsven hírnevét, akit eddig is a Kűrök Királynőjeként emlegettek, de emellett ő a legeredményesebb Holland olimpiai sportoló is.


Mit érdemes még tudni róla?

Otthon lovait naponta három alkalommal mozgatja: ez egyszeri lovaglást és kétszeri sétáltatást jelent, a hét hat napján. ?Fontos a változatosság. Váltogassuk az ütemet, az iramot, és a szármértéket. Nem szabad hagyni, hogy a lovak unatkozzanak, hiszen többségük nagyon okos.? 
Ankynak saját istállórésze van a Grunsven család hat istállójának egyikében. A van Grunsven család többi tagja is szívesen lovagol, jelenleg összesen 30 lovuk van. Anky fivérei a díjugratást kedvelik, sógornője pedig szintén díjlovagol. A birtokon fedett lovarda és kovácsműhely is van. Minden egyes ló esetében nyomonkövetik az edzésmunkát, a patkolások, az állatorvosi és a fogászati kezelések időpontjait. (Az állatorvos 6-8 hetente, a lófogorvos évente kétszer jár ellenőrizni az állományt.)
Férje, Sief Janssen egyben az edzője is.